မင္းကြတ္သီးသည္ အပူပိုင္း ေဒသထြက္ သီးႏွံတစ္မ်ဳိး ျဖစ္သည္။ ပူအိုက္ စြတ္စိုေသာ ရာသီဥတုရွိသည့္ ထိုင္း၊ မေလးရွား၊ စင္ကာပူ၊ ဗီယက္နမ္၊ အင္ဒိုနီးရွားႏွင့္ ျမန္မာႏိုင္ငံတို႔တြင္ မင္းကြတ္ပင္မ်ား ရွင္သန္ ေပါက္ေရာက္သည္။
ေရွးပေဝသဏီ ကတည္းကပင္ အေရွ႕ေတာင္အာရွ ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ မင္းကြတ္သီး အခြံကို ေဆးဝါးအျဖစ္ အသံုးျပဳ ခဲ့ၾကေပသည္။ ဝမ္းပ်က္ ဝမ္းေလွ်ာေရာဂါ အတြက္ မင္းကြတ္သီး အခြံကို ေရတြင္ တစ္ညစိမ္၍ ယင္းစိမ္ရည္အား ေသာက္သံုးျခင္းျဖင့္ ေပ်ာက္ကင္းသည္ဟု ယံုၾကည္စြာ သံုးစြဲၾကသည္။ တစ္ဖန္ မင္းကြတ္သီး အခြံအား ခပ္ပါးပါးလွီး၍ ေနလွန္း အေျခာက္ခံကာ လက္ဖက္ေျခာက္ ကဲ့သို႔ ေရေႏြးတြင္ခပ္၍ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ဆီးေရာဂါႏွင့္ ဂႏိုက်သည့္ ေရာဂါမ်ားအား သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းသည္ဟု လက္ခံကာ သံုးစြဲတတ္ၾကသည္။
အျခားေသာ ေရာဂါမ်ား အတြက္လည္း မင္းကြက္သီး အခြံကို ေဆးဝါးအျဖစ္ အသံုးျပဳရာတြင္ အေရျပားႏွင့္ ဆိုင္ေသာ ေရာဂါမ်ား ျဖစ္ၾကသည့္ မွက္ခ႐ု၊ ႏွင္းခူစသည့္ အနာမ်ား၊ ခႏၶာကိုယ္ အေရျပားေပၚတြင္ အနီ အစက္အေျပာက္ ကေလးမ်ား ေပၚလာတတ္သည့္ မိတ္ထြက္ျခင္းႏွင့္ အင္ျပင္ေရာဂါတို႔ အတြက္လည္း လိမ္းေဆးအျဖစ္
Read More >> http://www.myawady.com.mm/
No comments:
Post a Comment